Pages

2014. február 22., szombat

Meghalt Csala Zsuzsa: “a kabaré egyik legkiemelkedőbb komikája volt”


A Retro » Hírek – érdekességek

csalazsCsala Zsuzsa a kabaré műfajának Lórán Lenke mellett talán az egyetlen igazán fajsúlyos komikája volt, remek színésznő, nagyon szerethető ember a közönség és a kollégák részéről egyaránt – méltatta Verebes István a szombaton, 81 éves korában elhunyt színésznőt az MTI-nek.


“Én ismertem őt nagyon kedélyes korszakából, amikor a Vidám Színpad társulatának tagja volt. Annak a társulatnak, amelynek egyik legfőbb energiáját maga Csala Zsuzsa adta” – fogalmazott a rendező.


Elmondta, hogy a komika részese és egyik legkiemelkedőbb tagja volt annak az “oldott és remek hangulatnak”, amely a színpadot jellemezte. Szerencsésnek tartja magát, hogy több alkalommal is dolgozhattak együtt.


Felidézte, hogy a Vidám Színpad átalakulása, a társulat idézőjelbe vett megszűnése nagyon megviselte a művésznőt. “Egy keserű, szomorú, megalázott, rémes helyzetekbe belekényszerülő színésznő lett belőle, és azt gondolom, hogy az ő pályaképe tünet is volt, hiszen a színész, ha nincs szükség rá, abba hal bele” – fogalmazott.

Elmondta, Csala Zsuzsa a társulat sok tagjával együtt sokat emésztette magát a Vidám Színpad megszűnésén, hiszen azok, akik 20, 30 vagy 40 évig voltak egy színházban, úgy érezték, jószerivel kisemmizték őket. “Nagyon felelőtlenül bánunk azokkal, akiket a közönség szeret, régen nem becsüljük meg az öreg színészeinket” – tette hozzá.


Személyes emlékeiről mesélve felidézte, hogy volt egy játékuk; mikor találkoztak, egymás iránt érzett szeretetük jeleként Csala Zsuzsa mindig csücsörítve üdvözölte. “Az jut eszembe, hogy már soha nem fog rám többet csücsöríteni. Nagyon édes ember volt, nagyon sajnálom őt” – mondta Verebes megrendülten.


The post Meghalt Csala Zsuzsa: “a kabaré egyik legkiemelkedőbb komikája volt” appeared first on A Retro.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése